Servicii de înmatriculări Bărci

Servicii de înmatriculare ambarcațiuni.

Proceduri și costuri.

Folosirea unui skyjet sau a unei ambarcațiuni cu motor a devenit o formă de agrement tot mai apreciată de iubitorii de plimbări pe mare. Avem din ce în ce mai mulți amatori și posesori ai unor astfel de mijloace de deplasare pe apă. Dar, atunci când vine vorba de a cumpăra și de a înmatricula astfel de ambarcațiuni, lucrurile nu mai țin de divertisment. Legislația stufoasă, birocrația și risipa de timp ne dau în continuare mari bătăi de cap.

Servicii de înmatriculări Bărci

Ca și în cazul unei înmatriculări auto, este nevoie de o documentare anterioară atentă, pentru a fi siguri că nu vom fi nevoiți să batem de 2-3 ori drumul spre Căpitănia Portului. Informații și costuri puteți găsi și pe site-ul ANR (https://portal.rna.ro), dar nu există nicio certitudine că în stufărișul materialelor și formularelor, scrise într-un limbaj deloc prietenos, veți ieși pe deplin lămuriți. Mai bine documentați veți fi cu siguranță!

Pentru că românul este om întreprinzător și degrabă săritor în ajutorul fratelui aflat în nevoie, există oamenii cu experientă care s-au gândit și la a oferi suport în soluționarea mai rapidă a unui astfel de demers de înmatriculare a unei ambarcațiuni. Academia de Navigație Enjoy Sailing este una dintre cele mai bune și mai serioase companii de acest tip care s-a gândit să ofere un sprijin și în acest sens. Pe lângă reputația pe care și-a câștigat-o în calitate de școală de navigație ambarcațiuni, prin cursuri profesionale pentru clasele S, D, C și prin cursuri de operatori de stații radio GMDSS-LRC, compania s-a gândit să ofere consiliere și ajutor tuturor celor dornici să își achiziționeze ambarcațiuni proprii.

Astfel, pentru a scăpa de aglomerația și oboseala de la ghișee, pentru a evita păguboasa risipă de timp, pentru a înmatricula o ambarcațiune sau un skyjet apelați cu încredere la un serviciul autorizat de la Enjoy Sailing. Personalul de acolo vă va oferi consiliere în:
• pregătirea dosarului
• întocmirea documentației necesare: completare fișa de înmatriculare și cerere de înmatriculare
• plata taxelor necesare: taxa de înmatriculare, taxa de înscriere în registrul de evidentă, taxa de verificare disponibilitate și rezervare număr (https://portal.rna.ro/SiteAssets/PDF/TARIFE.pdf)
• depunere dosar la Căpitănia Portului
• ridicarea și livrarea actelor necesare de la domiciliul/sediul clientului.

Documentele necesare, ce trebuie pregătite în vederea acestei înmatriculări sunt:

• Cererea de înmatriculare, în care vor fi înscrise și 3 propuneri de nume
• Actul de proprietate al ambarcațiunii și a motorului sau motoarelor ambarcațiunii, în original sau în copie legalizată
• Procură împuternicire înmatriculare
• Proces verbal de predare-primire
• Fotografii ale ambarcațiunii în stare de plutire, dimensiuni 13/18 cm de la bord și din pupa, care sa scoată în evidență elementele de identificare a ambarcațiunii
• O copie după actul de identitate sau alt document oficial care sa dovedească cetățenia persoanei fizice respective sau o copie legalizată după certificatul de înmatriculare al societății, pentru persoanele juridice.

Tot aici puteți apela și pentru radieri ambarcațiuni.

Acum că toate aceste detalii vă sunt mai familiare, bucurați-vă de barca cea nouă mai repede și contactați echipa Academiei de Navigație Enjoy Sailing pentru rezolvarea rapidă și fără stres a unei astfel de înmatriculări, la nr. național unic: 021 9876, sau pe pagina inmatriculări radieri ambarcațiuni.

Cursuri GMDSS-LRC

idei cununie civila

Idei îndrăznețe de oficiere a unei căsătorii

Ce tipuri de ceremonii te scot din tipare?

Pregătirea unei ceremonii memorabile pentru a marca un moment important din viața unui cuplu, precum ar fi oficierea căsătoriei civile, poate fi un prilej pentru a cauta să ieșiți din tipare. Alegerea și decorarea unei locații celebre sau mai puțin celebre este deja o obișnuință. Rostirea jurămintelor într-o gradină, curte sau pe malul marii sunt deja banale.

Dacă vă place natura, sentimentul de libertate, iubiți aventura și doriți ca un moment important din viată să nu va dea prea multe bătăi de cap cu alegerea locației, decorurilor și selectarea invitaților, atunci alegerea oficierii acestei ceremonii mult visate pe o ambarcațiune, în largul mării poate fi cea mai inspirată alegere.

idei cununie civila

Departe de agitația plajelor aglomerate, în intimitatea mării, voi doi, câțiva prieteni și valurile martori, veți intona jurămintele atât de așteptate. Ineditul situației va fi oficiat și consemnat de către comandantul ambarcațiunii printr-un Certificat original de Căsătorie pe Mare.

De ce să alegeți acest tip de ceremonie pe mare?

  • Pentru plăcerea de a te bucura în liniște de momente cu adevărat importante

  • Pentru că iubești ineditul și vrei să ai parte chiar și în aceste clipe de cât mai multă intimitate

  • Pentru că îți place să călătorești pe mare și vrei să trăiești libertatea de a alege să fii altfel

  • Pentru că vrei sa beneficiezi de o experiență unică și originală.

La cine să apelați pentru a beneficia de o astfel de ceremonie?

La Enjoy Sailing, care vă oferă posibilitatea de a oficia și oficializa acest tip de ceremonii în cele mai frumoase locuri și în cele mai bune condiții. Fie că doriți să reînnoiți jurămintele rostite deja la Starea Civilă, fie că vreți să dați glas acestor jurăminte doar pe yachtul nostru și să obțineți ulterior Certificatul de Căsătorie, bucuria nostră de a organiza acestă unire de destine este la fel de mare. Indiferent de locul și momentul alese, căpitanul nostru va fi la fel de entuziast și profesionist în a vă face să va bucurați din plin de acestă ceremonie.

Ce face Enjoy Sailing pentru ca acest moment să fie unic?

Noi vom decora ambarcațiunea pentru acest eveniment, va vom asigura călătoria liniștită în largul mării, vom oficia ceremonia, vom elibera un Act de Căsătorie pe Mare, vom depune actele necesare pentru obținerea Certificatului de Căsătorie oficial. În Certificatul de Căsătorie va fi menționat exact locul în care a fost oficiată ceremonia.

Velierul nostru Bavaria 30 va pleca din portul Limanu, cu maximum 6 pasageri la bord, inclusiv căpitanul, va călători 5-7 ore, timp în care se va oficia și căsătoria, apoi va aduce fericiții căsătoriți la mal. La finalul ceremoniei veți primi o șampanie și un tort delicios din partea Enjoy Sailing.

Dacă toate aceste detalii sunt pe potriva așteptărilor voastre de la acest eveniment, atunci nu va rămâne decât să ne telefonați la nr. nostru național unic: 021.9876, să ne scrieți pe formularul de contact sau la e-mailul: contact@enjoysailing.ro sau să ne vizitați la sediul nostru..