EnjoySailing.Ro

Servicii de înmatriculări Bărci

Servicii de înmatriculări Bărci

Servicii de înmatriculare ambarcațiuni.

Proceduri și costuri.

Folosirea unui skyjet sau a unei ambarcațiuni cu motor a devenit o formă de agrement tot mai apreciată de iubitorii de plimbări pe mare. Avem din ce în ce mai mulți amatori și posesori ai unor astfel de mijloace de deplasare pe apă. Dar, atunci când vine vorba de a cumpăra și de a înmatricula astfel de ambarcațiuni, lucrurile nu mai țin de divertisment. Legislația stufoasă, birocrația și risipa de timp ne dau în continuare mari bătăi de cap.

Servicii de înmatriculări Bărci

Ca și în cazul unei înmatriculări auto, este nevoie de o documentare anterioară atentă, pentru a fi siguri că nu vom fi nevoiți să batem de 2-3 ori drumul spre Căpitănia Portului. Informații și costuri puteți găsi și pe site-ul ANR (https://portal.rna.ro), dar nu există nicio certitudine că în stufărișul materialelor și formularelor, scrise într-un limbaj deloc prietenos, veți ieși pe deplin lămuriți. Mai bine documentați veți fi cu siguranță!

Pentru că românul este om întreprinzător și degrabă săritor în ajutorul fratelui aflat în nevoie, există oamenii cu experientă care s-au gândit și la a oferi suport în soluționarea mai rapidă a unui astfel de demers de înmatriculare a unei ambarcațiuni. Academia de Navigație Enjoy Sailing este una dintre cele mai bune și mai serioase companii de acest tip care s-a gândit să ofere un sprijin și în acest sens. Pe lângă reputația pe care și-a câștigat-o în calitate de școală de navigație ambarcațiuni, prin cursuri profesionale pentru clasele S, D, C și prin cursuri de operatori de stații radio GMDSS-LRC, compania s-a gândit să ofere consiliere și ajutor tuturor celor dornici să își achiziționeze ambarcațiuni proprii.

Astfel, pentru a scăpa de aglomerația și oboseala de la ghișee, pentru a evita păguboasa risipă de timp, pentru a înmatricula o ambarcațiune sau un skyjet apelați cu încredere la un serviciul autorizat de la Enjoy Sailing. Personalul de acolo vă va oferi consiliere în:
• pregătirea dosarului
• întocmirea documentației necesare: completare fișa de înmatriculare și cerere de înmatriculare
• plata taxelor necesare: taxa de înmatriculare, taxa de înscriere în registrul de evidentă, taxa de verificare disponibilitate și rezervare număr (https://portal.rna.ro/SiteAssets/PDF/TARIFE.pdf)
• depunere dosar la Căpitănia Portului
• ridicarea și livrarea actelor necesare de la domiciliul/sediul clientului.

Documentele necesare, ce trebuie pregătite în vederea acestei înmatriculări sunt:

• Cererea de înmatriculare, în care vor fi înscrise și 3 propuneri de nume
• Actul de proprietate al ambarcațiunii și a motorului sau motoarelor ambarcațiunii, în original sau în copie legalizată
• Procură împuternicire înmatriculare
• Proces verbal de predare-primire
• Fotografii ale ambarcațiunii în stare de plutire, dimensiuni 13/18 cm de la bord și din pupa, care sa scoată în evidență elementele de identificare a ambarcațiunii
• O copie după actul de identitate sau alt document oficial care sa dovedească cetățenia persoanei fizice respective sau o copie legalizată după certificatul de înmatriculare al societății, pentru persoanele juridice.

Tot aici puteți apela și pentru radieri ambarcațiuni.

Acum că toate aceste detalii vă sunt mai familiare, bucurați-vă de barca cea nouă mai repede și contactați echipa Academiei de Navigație Enjoy Sailing pentru rezolvarea rapidă și fără stres a unei astfel de înmatriculări, la nr. național unic: 021 9876, sau pe pagina inmatriculări radieri ambarcațiuni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
× Scrie-ne aici!